Ecancan – Kişisel Blog

The_Content Fonksiyonu ve WordPress Devamını Oku Yazısı

Merhaba değerli ziyaretçilerim ve takipçilerim wordpress kullanıcıların azınlık kısımlardındaki sorun olan bu ana sayfadaki içeriklerin hepsinin görüntülenmesi olayına bir açıklık ve sonuç getirmek amacıyla konuma başlıyorum.

Öncelikle basit bir yöntem ile başlangıç yapalım bu yöntem site sahibinin kullandığı wordpress temasının o ayarı desteklemesi ile ilgili bir yöntem. Hazırsak açıklamaya başlayayım ilk yöntemi.

Admin Paneli >> Genel Ayarlar >> Okuma Ayarı kısmından tüm metin ile özet seçeneği bulunmakta bu seçeneklerden özet seçeneğini seçerek basit bir şekilde yazılarınıza devamını oku seçeneği gelecektir. Ancak bu yöntem ile sorun hala olmadıysa aşşağıdaki yöntemlere bakalım.

WordPress tabanlardaki sistemlerde yazılan yazıların içeriklerin görüntülenmesi için [onemli]the_content[/onemli] fonksiyonu kullanılmaktadır. Bu fonksiyon döngü içinde kullanılması zorunludur. Döngü dışında kullanımı sonucunda boş bir değer döndürür. the_content fonksiyonunu tanıttığımıza göre geçelim bu fonksiyon ile devamını oku sistemini yapmaya.

İlk olarak kodumuzu görelim;

<?php the_content($devamini_oku_yazisi, $stripteaser); ?>

the_content fonksiyonu iki paremetreli kullanımı kişinin kodlamacının zevkine kalmış bir olaydır. (İsteğe bağlıdır yani.) Şimdi bu değişkenleri tanıyalım sırayla.

[onemli]$devamini_oku_yazisi :[/onemli] Bu değişkenin içine biz normal yazı olarak Devamını Oku >> yazısı atayabiliriz bunu ise şu şekilde yapmamız mümkün.

$devamini_oku_yazisi="Devamını Oku >>";

[onemli]$stripteaser :[/onemli] WordPress yazılarını yazarken kullandığımız metin editöründeki More etiketinin değerini çeken bir değişkendir. [onemli]Bolean[/onemli] türünde bir veri çekmektedir.(Bloean veri türleri true ve falsedir.2 veri tipi vardır bolean türünde. 1 veya 0 olarak düşünebilirsiniz.)Metin editöründen more etiketi ile koyduğumuz kısımdan itibaren keserek o kısımdan yanındaki değişken olan $devamini_oku_yazisi değişkenini döndürür.Tabi bu şekilde devamını oku yazısı popülerliğini yitirmiş durumdadır.Artık daha çok otomatik olarak bu şekilde kısaltmalar kullanılmaktadır.Şimdi otomatik olarak bunu nasıl yapacağımızı göstereyim ve konumu sonlandırayım.

<?php

$icerik=get_the_content(); // Yazı $icerik değişkenine atandı.

$icerik=substr($icerik,0,200); // İlk 200 karakter değişken içine alındı

echo $icerik;

?>

Yukarıdaki kod blogunda yazının ilk 200 karekterini ekrana yazdırmış bulunduk ve yazıdan sonra devamını oku linkinin çıkmasını sağlandık.

Bir başka yöntem ise wordpressin kendi içinde bulundurmuş olduğu ve çok kolay kullanlan excerpt fonksiyonudur.

Bu fonksiyonun kullanımı ise şu şekildedir. Ana sayfadaki yazılarımızın özetinin çıkacağı yere aşşağıdaki php kodunu yazdığımızda otomatik olarak yazılarımız 55 kelimelik bir sınırlama içerisine girecektir.

[onemli][/onemli]

<?php the_excerpt(); ?>

Kodu ekledikten sonra yazılarımız kısalmış olacaktır. Artık bu kodun altına da kendi tasarımınıza özgü konuya bir link verebilirsiniz.

Özet kısmının yazı sayısını belirlemek için ise;

function new_excerpt_length($length) {
return 52;
}
add_filter('excerpt_length', 'new_excerpt_length');

kodunu functions.php dosyasının içine php tagları arasına ekleyerek [onemli]52[/onemli] sayısı ile özet uzunluğunu ayarlayabilirsiniz.

 

Konuya Link Çıkışı;

<a href="<?php echo get_permalink(); ?>"> Devamını Oku...</a>

şeklinde altında belirtebilirsiniz.

Makalemin sonuna kadar okuduğunuz için teşekkür eder ve bir yorum ile destek olmanıza sevinirim. Bir başka konumda görüşmek üzere kendinize iyi bakın.

Exit mobile version