Site İçi Link Verme ve Link İnşaası

Google bir kullanıcı gibi bir sayfayı taramaya başlar.Kullanıcıların haraketlerine göre haraket eder.Örneki bir yazıyı biz soldan sağa doğru okuyorsak aynı şekilde Google’da bu şekilde bir tarama gerçekleştirir.Bu yüzden zaten bir önceki konumuz olan metalar ve metaların değerinin neden düştüğünü buradan çıkarabiliriz.Ancak hala etkili bir kriterdir diyeyim. (Çok söylenti var benimde kafam karışıyor 🙂 siz herşeyi ile uyun gerisini boşverin. :)) Bu nedenle bir makalenin giriş bölümü çok önemlidir. Makalenin giriş bölümünde yüm konu ile ilgili açıklamanın bulunması dolayısıcla belli bir karakter kadar google bu bölümü alır ve arama sonuçlarında kullanır. İşte bu nedenle anahtar gelimelerimiz ilk [onemli]100[onemli] kelimemizde bulundurmamız gereklidir.Bu şekilde seo sıralamamız artacaktır.Aynı şekilde, ilk satırlarda linklerin değeri son satırlardaki linklere oranla daha fazla bir öneme sahiptir.Footer linklerinin etkilerinin minimumda kalmasının sebebi budur. Menü düzenimizi bile bu şekilde hazırlamamız sitemiz için bir artı olacak ve seo da etki gösterecektir.

Özetle, yazı içlerindeki linkleme işlemleri için link konumunu tamamıyla link vereceğimiz sayfaya göre tanımlamamızda fayda vardır.Eğer link vereceğiniz sayfa önemli ise bu kritere göre link yerleşimlerini yapmamız bizim için faydalı olacaktır.Unutulmalıdırki her link verdiğinizde link çıkışı verdiğiniz sayfanın değeri düşecektir. Maksimum 200 kelimelik bir yazıda 3 link bulunması makuldur. Fazlası o sayfa değerini kaybettireceği gibi yeni siteler google tarafından yanlış olarak görünebilirler.

Makalemin sonuna kadar okuduğunuz için teşekkür eder ve bir yorum ile destek verirseniz çok sevinrim.Kendinize iyi bakın kolay gelsin bir başka konda görüşmek üzere.